Privacy

Corona (COVID-19)

De rijksoverheid heeft aangegeven dat de deuren van de kinderopvang op 8 februari weer helemaal open mochten. Uiteraard zijn we blij om alle kinderen weer te zien en te verwelkomen! Tegelijkertijd dienen wij de richtlijnen van de overheid en het RIVM te volgen om op een veilige manier kinderopvang aan te bieden. Op deze pagina geven wij meer informatie over uw belangrijkste vragen en de werkwijze binnen De Voetstapjes. Daarnaast hebben wij een protocol over hoe wij met corona omgaan opgesteld. Veelgestelde vragen van ouders over de gevolgen van het coronavirus voor de kinderopvang vind je daarnaast op de website van de Rijksoverheid.

Wat gebeurt er per 8 februari 2021?

Vanaf 8 februari 2021 mogen kinderen van 0 tot 4 jaar naar de dagopvang volgens hun normale schema. Wel vragen wij aandacht voor een aantal regels zoals vermeld in het corona protocol.

Wanneer mag ik mijn kind niet brengen?

Uw kind kan helaas niet komen als er een van de volgende klachten zijn:

  • Loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 graden, koorts
  • Een huisgenoot heeft verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid.

Wij volgen hierin de regels zoals beschreven door de Rijksoverheid (zie link). Ook kunt u de beslisboom gebruiken zoals gepubliceerd door BOINK.

Welke maatregelen zijn er genomen binnen De Voetstapjes

Binnen De Voetstapjes is een heel scala aan maatregelen uitgewerkt op basis van de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Hiermee beperken we de kans op verdere verspreiding. De link naar ons protocol is hier opgenomen.

Welke maatregelen kan ik nemen

Neem de gebruikelijke maatregelen om overdracht van griep en verkoudheid te voorkomen:

  • Zorg dat jij en je kinderen regelmatig handen wassen met water en zeep en droog af met een papieren handdoek.
  • Leer kinderen dat ze hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes als je moet hoesten of niezen. En gooi ze direct weg.
  • Schud geen handen.

Moet ik de factuur inclusief eigen bijdrage blijven betalen?

Ja. Ouders die de factuur voor de kinderopvang betalen, krijgen de eigen bijdrage door de rijksoverheid vergoed zolang het maatregelenpakket met betrekking tot kinderopvang en scholen voortduurt.  Blijf de factuur van de kinderopvang betalen. Zo bent u verzekerd van de vertrouwde plek op de kinderopvang en blijft u kinderopvangtoeslag ontvangen.

Tevreden klanten

Wat klanten over ons zeggen

Nathalie

Hele leuke, gezellige opvang. Mijn kleintje komt en gaat met een grote glimlach. Ze doen altijd leuke feestjes organiseren (zomerfeestje, halloween etc.) Maar ook lekker eten, leren en spelen!

Bas

Onwijs prettige en professionele begeleiders. Bovendien scherp in prijs en flexibel als het gaat om de openingstijden!

Monique

Zorgzame en lieve leidsters die mijn zoontje elke keer weer blij maakten. Hij kwam altijd met een grote glilmlach thuis. Er hangt een warme sfeer en er is oog voor het individu.

Amy

Kleinschalig en super persoonlijk. Maar bovenal goede zorg en begeleiding voor de kleintjes. Mijn dochter gaat er met veel plezier heen.