Visie

Onze visie

In de leeftijd van 0-4 jaar zal het kind steeds verder ontwikkelen en groeien. Daarbij is het belangrijk om het kind de ruimte te geven in alle aspecten, zodat ze zelf kunnen ontdekken wie ze zijn. De centrale vraag die zij in deze leeftijd zullen onderzoeken is: “Wie ben ik?”. Bij De Voetstapjes staat deze ontdekking en ontwikkeling van het kind centraal.

Wij helpen het kind de eerste voetstapjes te zetten in de wereld waarin zij leven. Hierbij stimuleren we het kind om zelf dingen uit te proberen, initiatief te nemen en te leren. Uiteindelijk moeten de gezette voetstapjes een blijvende indruk achterlaten op het kind, zodat het kind zo goed mogelijk klaar is voor de toekomst. ​

Wij leggen de focus op de vragen zoals weergegeven in onderstaand plaatje en die onderdeel uitmaken van het leven van elk kind. Vragen die wij het kind zullen helpen beantwoorden zijn:

  • Hoe werkt mijn lichaam (motoriek)?
  • Wat kan ik, waar ben ik goed in (motoriek, cognitief)?
  • Waar hou ik van (emotioneel)?
  • Wat zijn mijn normen en waarden (sociaal, cognitief)?
  • Hoe zit mijn omgeving in elkaar (motoriek, sociaal)?
  • Hoe communiceer ik (sociaal)?

Het beantwoorden van deze vragen heeft direct invloed op de ontwikkeling van het kind in elk van de aspecten die voor een kind van belang zijn. Het zetten van de eerste voetstapjes en het ontdekken wie ze zijn kan echter alleen goed plaatsvinden in een veilige omgeving, die hen de mogelijkheid geeft zelf dingen uit te proberen en te ontdekken. Wij doen er alles aan om het kind deze omgeving te bieden.

Tevreden klanten

Wat klanten over ons zeggen

Nathalie

Hele leuke, gezellige opvang. Mijn kleintje komt en gaat met een grote glimlach. Ze doen altijd leuke feestjes organiseren (zomerfeestje, halloween etc.) Maar ook lekker eten, leren en spelen!

Bas

Onwijs prettige en professionele begeleiders. Bovendien scherp in prijs en flexibel als het gaat om de openingstijden!

Monique

Zorgzame en lieve leidsters die mijn zoontje elke keer weer blij maakten. Hij kwam altijd met een grote glilmlach thuis. Er hangt een warme sfeer en er is oog voor het individu.

Amy

Kleinschalig en super persoonlijk. Maar bovenal goede zorg en begeleiding voor de kleintjes. Mijn dochter gaat er met veel plezier heen.