Veiligheid

De veiligheid van uw kind

Bij ons wordt gebruik gemaakt van drie groepen, waarop de kinderen kunnen worden ingedeeld. De volgende indeling van de groepen wordt gehanteerd:
Groep
Leeftijd
Aantal
Omschrijving
De baby stapjes
0-2 jaar
7
Een groep voor de allerkleinsten met specifieke aandacht voor hun groei en ontwikkeling. ​
De dwerg stapjes
0-4 jaar
10
Een gemengde groep met baby’s en peuters. Dit kan voor allebei de groepen stimuleren werken, omdat de baby’s iemand hem om tegen op te kijken en de peuters leren omgaan met kinderen die jonger zijn. ​ ​
De reuzen stapjes
0-4 jaar
13
Een gemengde groep met baby’s en peuters. Dit kan voor allebei de groepen stimuleren werken, omdat de baby’s iemand hem om tegen op te kijken en de peuters leren omgaan met kinderen die jonger zijn.

Fysieke veiligheid

Net zo belangrijk als de emotionele veiligheid is de fysieke veiligheid. Niets is erger dan dat een kind fijn aan het spelen is en vanwege kapot materiaal fysieke schade en pijn oploopt. Vandaar dat fysieke veiligheid bij ons hoog in het vaandel staat. Door een jaarlijkse inspectie van de GGD en het invullen van een risico-inventarisatie, waarin ook moet worden aangetoond dat aan alle protocollen en kwaliteitseisen wordt voldaan, leggen wij de kwaliteit van de fysieke veiligheid jaarlijks tegen een hoge externe lat. De acties die hieruit voortvloeien worden voortvarend opgepakt, zodat u als ouder ook het gevoel hebt dat veiligheid voorop staat.

Daarnaast zorgen we voor goed toezicht op de kinderen. Onze leidsters zijn erop getraind om goed toezicht te houden en dragen hier zelf ook een steentje aan bij door het goede voorbeeld te geven en de kinderen uit te leggen wanneer iets gevaarlijks is. Door een ongevallenregistratie bij te houden en hier direct actie op te ondernemen stellen we de veiligheid van het kind voorop.

Onderdeel van de fysieke veiligheid is ook een hygiënische omgeving. Hoewel hygiëne altijd een uitdaging is, zijn onze leidsters ook specifiek getraind om goed op te letten of alles hygiënisch is. Ook stimuleren we kinderen bijvoorbeeld om hun handen te wassen voor het eten en leggen we ze uit waarom buitenspelen tot onhygiënische situaties en ziektes kan leiden.

Tevreden klanten

Wat klanten over ons zeggen

Nathalie

Hele leuke, gezellige opvang. Mijn kleintje komt en gaat met een grote glimlach. Ze doen altijd leuke feestjes organiseren (zomerfeestje, halloween etc.) Maar ook lekker eten, leren en spelen!

Bas

Onwijs prettige en professionele begeleiders. Bovendien scherp in prijs en flexibel als het gaat om de openingstijden!

Monique

Zorgzame en lieve leidsters die mijn zoontje elke keer weer blij maakten. Hij kwam altijd met een grote glilmlach thuis. Er hangt een warme sfeer en er is oog voor het individu.

Amy

Kleinschalig en super persoonlijk. Maar bovenal goede zorg en begeleiding voor de kleintjes. Mijn dochter gaat er met veel plezier heen.